KOE 10-daagse 2020: Ieder kind heeft recht op geluk

Dat is de missie waarvoor 4.000 leerlingen zich van 9 t/m 20 maart gaan inzetten. De leerlingen van 18 KOE-scholen maken zich 10 werkdagen lang hard voor andere kinderen die het niet makkelijk hebben. En dat vinden wij best KOE(L)! Geld inzamelen voor Stichting Kans voor een Kind, omdat ieder kind recht heeft op geluk.

Betrokken bij een ander

Wij vinden het belangrijk leerlingen om te verbinden met elkaar en de samenleving. We willen hen meegeven dat het goed is ook iets voor een ander te doen. Daar wordt niet alleen de ander, maar ook jijzelf een stukje gelukkiger van. Stichting Kans voor een Kind komt voor ons zowel fysiek als gevoelsmatig dichtbij. Er zijn helaas ook dicht bij huis veel kinderen die het moeilijk hebben door bijvoorbeeld ziekte. Door ons samen in te zetten voor deze stichting hopen we heel wat kinderen een beetje geluk te brengen.

Verbonden met de wereld

Samen zijn wij KOE: we willen verbinden en verbonden zijn. Binnen de scholen en de organisatie zetten wij een vertrouwde omgeving neer en blijven we samen bouwen aan een toekomst. Dat komt voort vanuit onze identiteit. Vanuit onze overtuiging samen ontwikkelen, omdat we geloven dat onderwijs bijzonder en goed moet zijn. Niet alleen voor onze eigen scholen en in het onderwijs: we kijken ook naar de wereld om ons heen. Met de KOE 10-daagse leren we kinderen betrokken te zijn bij hun omgeving.

Kick-off 9 maart

We trappen de 10-daagse af op maandag 9 maart op onze eigen locatie. We starten met een motivatiefilm. Hierin vertelt Willian Kleinjan (beter bekend als Kareltje de Kok van Avonturenpark Hellendoorn) waar we het allemaal voor doen en wat de acties van onze school zijn. We eindigen met een powerkreet: Wij zijn KOE(L)! Leerkrachten delen vervolgens de ‘powerbandjes’ uit aan de leerlingen. Dan is het tijd voor de acties!


Programma Paus Joannes

 9 maart: Opening KOE 10-daagse 
10 maart:  Kijkochtend Leader in me  
Spelletjesmiddag groepen 1a, 1b en groep 2 
 13 maart: Sponsorloop goede doel
Groep leerlingen gaat met bewoners van Liberein Florapark bloempotten schilderen
 19 maart:    Voorstelling "de Toverfluit"  

 Houd onze Facebook-pagina in de gaten voor updates voor het verloop van de 10-daagse!

Activiteiten op alle KOE-scholen

Waar de ene school kiest voor een sportieve invulling, kiest de andere school voor een culinair uitstapje… Alles om zoveel mogelijk kinderen een kans op geluk te bieden. Benieuwd naar de activiteiten op de overige 17 scholen? Kijk per school op diens eigen website (via enschede.koe.nl).
Houd ook onze Facebook-pagina in de gaten voor updates voor het verloop van de 10-daagse!