First Lego League

In de afgelopen periode heeft de Deltagroep, van locatie Paus Joannes, gewerkt aan het project van de First Lego League. Het project van de First Lego League (FLL) is een heel veelzijdig project waar veel vaardigheden worden geoefend zoals samenwerken, onderzoeken, ontwerpen, creatief-, analytisch-, kritisch denken, presenteren en gewerkt wordt aan de ICT vaardigheden. 

 

De FLL heeft ieder jaar een ander thema, dit jaar was het was het thema “City Shaper”. 

De kinderen kregen de macht om hun eigen stad tot nieuwe hoogtes te brengen, door met creativiteit op zoek te gaan naar duurzame en innovatieve oplossingen. Dit was zeker geen makkelijke opdracht. De kinderen werkten in groepjes een oplossing voor een zelfgekozen probleem verder uit. De ideeën werden gepitcht en na stemming + intensief beraad werd uiteindelijk gekozen voor de “De Bus-iness”.  De Bus-iness is een veelzijdige innovatieve bus waar we veel ideeën in samen konden voegen. Het werd een bus die op ammoniak rijdt, regenpanelen heeft, een snelle doorstoom, speciale prullenbakken en goede voorzieningen voor gehandicapten.  De kinderen hebben de Bus-iness verder uitgewerkt en verbeterd met behulp van diverse experts, zoals een interview met de logistiek leider van Keolis. De verschillende presentaties in elkaar gezet en geoefend. Natuurlijk moesten ook de EV3 robots geprogrammeerd worden, zodat er uiteindelijk zoveel mogelijk missies foutloos uitgevoerd konden worden. 

 

Op zaterdag 14 december 2019 mochten de kinderen op de Saxion Hogeschool laten zien wat ze in de afgelopen periode allemaal geleerd hadden en….. met succes! 

De jury was laaiend enthousiast over de presentaties en onze innovatieve oplossing. Het team “Bus-iness” werd met name zeer positief beoordeeld op teamwork, doelmatigheid, onderzoek, innovatieve oplossing & ontwikkeling en de algehele presentatie van het onderzoek en de oplossing. 

We gingen met de  “Innovatieproject Award” naar huis en werden tevens genomineerd voor de “Benelux Innovation Award”. Dat betekent dat we later dit jaar op de Technische Universiteit in Eindhoven nogmaals ons project mogen presenteren en het moeten opnemen tegen andere teams uit de Benelux.

Media
  • Afbeelding1
  • Afbeelding2